Zeci de enoriaşi au pornit pe Drumul Crucii şi al Pocăinţei, în jurul Capitalei. Procesiunea se desfăşoară pentru al 15-lea an consecutivZeci de enoriași au pornit în această dimineaţa pe Drumul Crucii și al Pocăinței, în jurul Capitalei. Procesiunea a început de la Biserica Adormirea Maicii Domnului de la Porţile Oraşului, unde a fost oficiată o slujbă, și se va încheia mâine dimineața la Catedrala Mitropolitană.

Pe parcursul zilei, enoriașii vor face mai multe popasuri la câteva biserici din Capitală. Credincioşii se vor ruga pentru sănătate și pace. Unii dintre ei participă de mai bine de un deceniu la această acțiune.

“Cu mare drag venim la Drumul Crucii pentru că este un moment de consolidare a creștinilor, vin din diverse părți a republicii.”

“Este o bucurie duhnovnicească, fiindcă rugăciunea în comun atunci are putere.”

Enoriaşii s-au pregătit minuțios pentru procesiune.

“Mi-am luat lucruri necesare. Dacă se rupe vreo cizmă să o pot să o cos un ac, o ață. Un pulover mi-am luat în caz că va fi frig.”

“Mi-am luat sticluța de apă, pentru a-mi procura cele necesare pentru a putea merge și rezista la acest drum și deja covoraș și sigur pălăria pentru protecție de soare.”

Unii participanți la Drumul Crucii nu vor putea parcurge această cale până la sfârșit.

“– Veți rezista până mâine dimineață? – Cum a binevoi Maica Domnului. Eu nu pot să spun nimic. Vârsta e de 75 de ani.”

“Cred că nu până la urmă o să rezistăm fiindcă suntem cu copii și suntem de la sat și ne întoarcem acasă tot azi.”

Drumul Crucii și al Pocăinței se desfășoară pentru al 15-lea an consecutiv.

“Este un drum de rugăciune în continuu. Invocăm ca Domnul să ne miluiască, să ne ierte păcatele și să ne binecuvânteze familiile noastre, țara noastră, orașul. Drumul Crucii este dedicat zilei cinstirii Sfântului Ștefan cel Mare, voievod și apărător neînfricat al dreptei credințe”, a spus preotul Anatolii Cibric.

Coloana de enoriaşi este însoţită de mai multe echipaje ale inspectorilor de patrulare. 

Sursa: publika.md