Voronin s-a întâlnit cu Barroso pentu a-i da o scrisoare.

Președintele Comisiei Europene a declarat în cadrul întrevederii avute cu Președintele Nicolae Timofti că semnarea Acordului de Asociere, peste două săptămâni, este un eveniment important atât pentru Republica Moldova, cât și pentru Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat al președinției, șeful statului l-a informat pe Jose Manuel Barroso despre „tentativele unor forțe din interiorul țării, ghidate de centre de putere din exterior, de a bloca parcursul european al Republicii Moldova”.

În opinia președintelui Comisiei Europene, pentru contracararea propagandei antieuropene, liderii de la Chișinău trebuie să organizeze o amplă campanie de informare a cetățenilor despre avantajele semnării Acordului de Asociere cu UE.

Jose Manuel Barroso s-a întâlnit și cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, care i-a transmis oficialului european o scrisoare în care comuniștii se declară împotriva semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. PCRM consideră că textul Acordului este în detrimentul intereselor Republicii Moldova şi că semnarea acestuia ar duce la pierderi economice şi dezavantaje sociale importante.

Sursa : radiochisinau.md