Voronin Probabil vom chema lumea să boicoteze alegerile. Sunt ilegaleVladimir Voronin susține că partidul său ar putea să nu participe la alegerile prezidențiale din toamnă, iar în acest caz formațiunea va chema lumea să boicoteze scrutinul. 

Comunistul consideră neconstituțională decizia CC din 4 martie și spune că viitorul președinte va fi unul nerecunoscut la nivel internațional. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4″.

”Nu am luat o decizie dacă vom participa la alegerile prezidenţiale. Aceste alegeri vor fi ilegale. Preşedintele care va fi ales va fi unul ilegal. Acest preşedinte nu va fi agreat, şefii de stat nu-i vor strânge mâna şi nici nu vor veni în vizite oficiale în Republica Moldova. Preşedintelui trebuie să i se dea atunci mai multe pârghii, dar aşa, va fi ales de popor doar ca să împartă decoraţii. Deja nu va mai avea pe cine să decoreze, Ghimpu i-a decorat pe toţi”, a menționat Voronin.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin a îndemnat și partidele politice să boicoteze alegerile prezidențiale.

Despre condamnarea fostului premier Filat, liderul comunist a spus că nu este normal ca un prim-ministru să ajungă la închisoare. El a adăugat că și ceilalti fost premieri, Iurie Leancă şi Chiril Gaburici, trebuie să răspundă pentru frauda din sistemul bancar.

„Aceasta condamnare afectează imaginea ţării. Nu trebuia de creat condiţii ca prim-miniştri să ajungă la închisoare. A fost o echipă care l-a votat. Alta e că n-a meritat să ajungă Filat prim-ministru. Si Iurie Leancă, şi Chiril Gaburici trebuie să răspundă pentru frauda din sistemul bancar. Ştiţi de ce a demisionat Gaburici. După ce a semnat garanţia Guvernului pentru împrumutul de la BNM pentru cele trei bănci, eu l-am chemat pe Gaburici la mine şi i-am spus că a făcut o prostie pentru care va trebui să răspundă. După aceasta asupra lui s-au făcut presiuni ca să mai semneze încă o astfel de garanţie, iar Gaburici a preferat să-şi dea demisia”, a spus Voronin.

Întrebat dacă dosarul lui Filat a fost intentat la comanda lui Vladimir Plahotniuc, preşedintele PCRM a răspuns: „Nu Plahotniuc l-a pus să ia mită 250 de milioane de dolari”.

Sursa : deschide.md