Data la care au avut loc alegerile locale a fost nepotrivita. Asa explica liderul PCRM, Vladimir Voronin, rezultatul slab pe care l-a obtinut Vasili Chirtoca, canditatul partidului sau pentru primaria Chisinau.

Vladimir Voronin pare indignat de faptul ca locuitorii Baltiului l-au ales in calitate de primar al orasului pe omul de afaceri Renato Usatii, dar si de faptul ca PLDM si PD au obtinut rezultate bune pe tara:

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “Nu am crezut niciodata ca alegatorii din Balti o sa cada prada unuia dintre conducatorii unei grupari criminale. Nu am crezut niciodata ca o sa fie asa de indiferenti. Toti stiu de unde au disparut acest miliard, cine este radacina, de unde au pornit problemele. De la aceste doua partide PLDM si PD in timpul guvernarii lor. Au dat foc si au furat miliardul, iar acum alegatorii sa-i voteze asa masiv. Avem informatii din teritorii ca a avut loc coruperea alegatorilor.”

Iar pentru rezultatele slabe pe care le-a obtinut candidatul PCRM Vasili Chirtoca la functia de primar, liderul comunistilor Vladimir Voronin a gasit mai multe explicatii:

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “Timpul la aceste locale a fost ales foarte nereusit, nu iaca cine face alegeri la mijlocul verii? Temperatura de 35 grade, sa umble oamenii in toate partile cu aceasta nunta electorala. Acesta a fost un lucru negandit si nechibzuit. Multi sunt in concediu, altora le este indiferent de tot.”

Sursa : inprofunzime.md