Vlad Filat s-a îmbolnăvit. Fostul premier a fost dus la un centru de sănătate privat pentru investigațiiStarea de sănătate a fostului prim-ministru, Vlad Filat, s-a agravat în Penitenciarul Nr.13. Fostul politician a fost dus la Centrul de Diagnostic German pentru investigații medicale. Informația a fost confirmată pentru Tv8.md de către avocatul acestuia, Igor Popa.

Motivul pentru care Vlad Filat a avut nevoie de investigații medicale a fost că, din cauza condițiilor din penitenciar, starea lui de sănătate s-a agravat. Avocatul nu a dat detalii despre suferințele fostului premier, invocând confidențialitatea informației.

„Starea de sănătate a domnului Filat s-a agravat în ultimul timp din cauza condițiilor din penitenciar. Acesta a avut nevoie de investigații calificate în afara penitenciarului, deoarece acolo nu există echipamentele necesare pentru astfel de investigații. Cu alte detalii o să revenim mai târziu, atunci când o să cunoaștem care este evoluția stării lui”, a spus Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, solicitat de Tv8.md.

În ceea ce privește depunerea dosarului la CEDO, avocatul a spus că pe parcursul acestei săptămâni vor reveni cu un comunicat în care vor fi declarații la subiect. Totodată, acesta nu este la curent despre când se va face transferul fostului prim-ministru în penitenciarul de la Lipcani.

Menționăm că, recent, Vlad Filat a fost și la Spitalul Republican pentru un control medical din cauza aceleiași probleme de sănătate.

Amintim că, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Fostul șef al guvernului a fost reţinut în octombrie 2015, în baza unui mandat emis de Centrul Naţional Anticorupţie, în urma unui autodenunț formulat de Ilan Șor, primarul orașului Orhei. 

Sursa: timpul.md