Vitalia Pavlicenco PNL nu se va retrage din cursa electorală

Partidul Național Liberal nu se va retrage din cursa electorală în favoarea altor partide, cum a procedat în iulie 2009. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”.

Vitalia Pavlicenco a precizat că a făcut această cedare în anul 2009, când „presiunea din partea societăţii era foarte mare pentru a nu admite revenirea comuniştilor la putere”, însă acum regretă, deoarece partidele de dreapta care au preluat puterea au dezamăgit populaţia.

În acest context, liderul PNL a respins îndemnul preşedintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, care a solicitat partidelor extraparlamentare să se retragă din cursa electorală pentru a nu diminua numărul de sufragii al „partidelor care au şanse”. „Marian Lupu să aibă mai bine grijă de partidul său, care la fel ca şi Partidul Liberal, pluteşte la limită şi nu se ştie dacă va trece pragul electoral”, a spus Pavlicenco.

Vitalia Pavlicenco consideră că în competiţia electorală formaţiunea pe care o conduce este pusă în condiţii de concurenţă neloială, deoarece nu dispune de bani suficienţi, iar alegerile vor fi fraudate de coaliţia de la guvernare. „Unica noastră problemă sunt resursele financiare, în rest avem echipă foarte bună, avem un mesaj foarte clar și avem o strategie de reintegrare a celor două state ale neamului românesc”, a declarat  Pavlicenco.

Liderul PNL a mai spus că formaţiunea pe care o conduce va promova în continuare mesajul unionist, care „este susţinut de personalităţi marcante din România şi de către politicieni din Uniunea Europeană”.

Sursa : ipn.md