Viorel Ţopa: „Plahotniuc se va mai face cu două bănci; După furtul miliardului, BNM rămâne în serviciul oligarhului”Oligarhul Vladimir Plahotniuc urmează să mai controleze încă două bănci din Republica Moldova. Asta se va întâmpla în spatele unor aşa-zise negocieri cu investitori străini. După furtul secolului, Banca Naţională continuă să fie în serviciul lui Plahotniuc. Declaraţiile au fost făcute de omul de afaceri Viorel Ţopa.

„Aşa Plahotniuc se mai face cu două bănci. Pentru că este bine cunoscut cu ce fel de „investitori străini” se „negociază”. Dacă nu direct cu offshore-uri cipriote, atunci cu „bănci ruseşti” care peste câteva luni vor transmite subit drepturile în offshore-uri. Aşa cum a fost cu Aeroportul Internaţional şi toate balivernele lui Shor. Iar încă peste ceva timp se va afla că beneficiarul lor final este Plahotniuc. Aşa cum au constatat Înaltele Curţi de la Londra şi Edinburgh, găsindu-l pe raiderul Plahotniuc beneficiar final al Victoriabank, Banca de Economii, ASITO şi Victoria Asigurări. Totul este extrem de predictibil, pentru că orice se poate schimba, numai nu năravul cleptoman de tâlhar”, a declarat Viorel Ţopa.

„Iar acum şi mai simplu: nu există investitori, şi mai cu seamă „străini”, să investească în Moldova plahotniucistă, cu justiţia şi procuratura la cheremul raiderului. Pur şi simplu, nu există. Iar rolul lui Cioclea este destul de transparent: mai întâi sechestrează acţiunile, iar apoi le vinde „cui trebuie”, ultima fărădelege împachetându-ne-o drept „negocieri cu investitori străini”. După miliardul furat, BNM continuă să fie în cel mai fidel mod în serviciul lui Plahotniuc”, a adăugat omul de afaceri.

Totodată, Viorel Ţopa mai spune că „în lipsa justiţiei, „statul” este doar o formă de jaf organizat”.

Sursa: jurnal.md