Vinurile moldovenești, degustate în direct la FoxNews (video)

Prezentatoarea știrilor din business de la postul de televiziune FoxNews, Tracy Byrnes și expertul în vinuri, deținătoarea titlului de Master of Wine, Christy Canterbury au făcut o gustare de vinuri în direct la emisiunea „Wine with me”.

„Pe pământ există și alte regiuni pe lângă Italia, sau California unde se produc vinuri. Este vorba de Republica Moldova. În timp ce se confruntă cu sancțiuni din partea Federației Ruse, această țară încearcă să-și extindă exporturile de vin la nivel mondial”, spune Byrnes în timpul discuției.

Vinurile moldovenești gustate la emisiune au fost roşu sec Et Cetera Cuvée Rouge, Exceptional Sauvignon Blanc, precum și Exceptional Chardonnay pe care Christy Canterbury l-a comparat cu vinul alb sec Chablis produs în regiunea franceză Burgundia.

„Când aduci o sticlă ca asta acasă, poți explica tuturor că astfel susții țara (Republica Moldova, -n.r.). Deoarece sancțiunile ridicole impuse de Federația Rusă aduc pagube oamenilor de acolo și muncii pe care aceștia o fac”, a conchis Byrnes la sfârșitul degustării.

Sursa : unimedia.info/Point.md