Vin în Moldova să facă studii la medicină, dar se apucă de traficat moldovenceO poveste care nu este “political correctness”, dar care este reală și extrem de adevărată despre un tânăr turc ce a venit în Republica Moldova, și-a făcut studiile la medicină, după care a organizat un grup criminal care racola tinere moldovence pe rețelele de socializare și le ducea în Istanbul, obligându-le să se prostitueze.

Ceea ce cetățenii Republicii Moldova bănuiesc demult începe să se adeverească, să prindă contur: unii dintre studenții care vin chipurile să-și facă studiile în țara noastră, în special, în domeniul medical, au de fapt cu totul și cu totul alte intenții. Din informațiile furnizate aproape zilnic de către poliție și serviciile de informații speciale putem constata că unele dintre preocupările acestor indivizi sunt dezvoltarea rețelelor criminale, dedându-se la săvârșirea unor infracțiuni, inclusiv grave și deosebit de grave, împotriva cetățenilor Republicii Moldova, în scop de acumulare a mijloacelor bănești. O altă activitate a acestor rețele infracționale este propagarea islamismului extremist.

Inspectoratul General al Poliției a difuzat în data de 16 februarie 2017 un comunicat de presă prin care anunță că Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigație în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale au deconspirat şi documentat activitatea infracțională a unui grup criminal, specializat în comiterea infracțiunilor legate de proxenetism internațional. Și anume acest grup criminal organiza prestarea serviciilor sexual-comerciale în orașul Istanbul din Turcia.

Cu ce se ocupă cei pe care noi îi primim în casa noastră Și aici urmează ceea ce e mai important.

Sursa: eurotv.md