Viitorul MINISTRU al Justiției sugerează că a venit timpul ca Parlamentul să inițieze procedura de IMPEACHMENT în privința lui Dodon

Viitorul ministru al Justiției, Alexandru Tănase, consideră că președintele Igor Dodon încalcă ostentativ prevederile Constituției și că ar fi cazul ca Parlamentul să „reacționeze la această fărădelege”.

„Până acum, Igor Dodon refuza executarea hotărârilor Curții Constituționale invocând că „nu recunoaște legitimitatea CCM”. În cazul nepromulgării Legii antipropagandă, după ce a fost votată repetat de Parlament, este vorba de o încălcare flagranta a prevederilor art. 93 alin (2) din Constituție: „Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare, Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, preşedintele promulgă legea”, îi amintește Tănase șefului statului.

Potrivit fostului președinte al CCM, Igor Dodon ar trebui tras la răspundere.

„Este pentru prima data în cei 25 de ani când un președinte încalcă ostentativ o prevedere expresă a Constituției. Parlamentul este obligat să reacționeze la această fărădelege”, a conchis Tănase, care nu a fost acceptat de Dodon în funcția de ministru al Justiției.

De menționat că, în ultimele zile, Curtea Constituțională s-a întrunit de două ori. În ambele cazuri, magistrații Înaltei Curți au decis că președintele Igor Dodon urmează să fie suspendat din funcție temporar pentru ca spicherul să numească cei cinci miniștri și doi vicepremieri, precum și să promulge legea privind securizarea spațiului informațional al R. Moldova.

Sursa: ziarulnational.md