VIDEO. Ținută în sclavie și impusă să cerșească în Rusia timp de 9 ani

În vara anului 2004, victima, având împlinit majoratul, a fost vândută de concubinul ei cu care împreună aveau un copil nou- născut, unei familii de romi, originari din Republica Moldova.

Aceștia au transportat-o împreună cu copilul în Federaţia Rusă, unde au adăpostit-o într-un apartament şi au impus-o să cerşească pe străzile orașului Moscova, apoi în Voronej, Ulianovsk și Nijnii Novgorod.

În toată această perioadă, femeia „a lucrat” pentru mai multe familii de romi, fiind preluată de la o familie la altă şi transportată în diferite oraşe din Federația Rusă.

La sfârşitul anului 2013, victima a fost preluată de către o altă familie de romi și impusă să înregistreze o căsătorie fictivă cu unul dintre ei. În rezultatul căsătoriei, copilul victimei a fost preluat de către membrii familiei acestuia, servind drept garant pentru romi că femeia va continua să cerşească în favoarea acestora şi se va conforma cerinţelor înaintate.

Recent, în rezultatul măsurilor întreprinse de către ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane a Inspectoratului Național de Investigații, împreună cu alte instituții au reuşit să salveze victima şi a copilul său minor, în prezent ambii fiind în siguranţă.

Persoanele culpabile de „Traficul de fiinţe umane”, riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

 
 
Sursa : stirilocale.md