(video) Șevciuk, mai „curajos” din Rusia: Cu ce acuzații vine acesta

Așa zisul fost președinte al regiunii transnistrene se face „curajos” din Rusia și critică așa numitul Guvern de la Tiraspol. Acesta spune că Krasnoselski a promis multe, însă nu făcut niciun lucru. Ba mai mult, lucrurile s-au înrăutățit.

Evgheni Şevciuk, fost şef al regimului separatist transnistrean în perioada 2012-2016, s-a refugiat la Chişinău după ce procurorii din regiune au anunţat deschiderea pe numele său a cinci dosare penale pentru furt, contrabandă şi abuz de putere.

Așa zisul Soviet Suprem de la Tiraspol i-a ridicat imunitatea fostului președinte al regiunii transnistrene.

Evgheni Șevciuk a depus o plângere la data de 17 iulie curent pe faptul pregătirii de omor și răpirea lui și a membrilor familiei lui. Autoritățile de la Chișinău au intentat dosar penal pe acest caz.

Procurorul-șef interimar al PCCOCS, Nicoale Chitoroagă, declarase anterior că Șevciuk nu deține acte de identitate moldovenești și că pe teritoriul Republicii Moldova se află în calitate de cetățean al Federației Ruse.

Andrian Candu confirmase aflarea fostului lider de la Tiraspol Evgheni Șevciuk la Chișinău și a afirmat că acesta se află sub monitorizarea autorităților moldovene. 

Sursa: unimedia.info