(video) Scandal monstru în tenisul moldovenesc

Scandal mare în lumea tenisului moldovenesc. Patru persoane au fost reţinute de CNA, petru organizarea de meciuri trucate. Printre ei, un antrenor a cărui identitate nu a fost dezvăluită. În urma aranjării meciurilor,  cei reținuți câștigau mii de euro la casele de pariuri. În dosar sunt implicați și antrenori și jucători din România și Ucraina.

Meciurile aranjate se disputau atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi peste hotarel. Cei reținuți ar fi convins jucători de tenis, dar şi antrenori ai acestora, să vicieze intenționat rezultatul unor partide, contra unor sume de bani.  Știind rezultatele, antrenorul și cei implicați câştigau mii de euro la casele de pariuri. Federația Moldovenească de Tenis a precizat că persoanele bănuite de către CNA nu sunt angajați ai instituției de profil, nu dețin nicio funcție în cadrul FTM, dar nici licență națională de antrenor.

Fostul Președinte a Federației Marina Tauber nu a putut să ofere un camentariu asupra acestui subiect.

Ieri, reprezentanții CNA şi procurorii au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile persoanelor implicate și au ridicat probe ce confirmă activitatea infracţională a grupului – carduri bancare de pe care se făceau transferuri către casele de pariuri, telefoane mobile şi calculatoare în care a fost găsită corespondenţa privind trucarea meciurilor de către persoane din afara Republicii Moldova. În prezent, cele patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore. Acest caz este o premieră pentru tenisul moldovenesc. Peste Prut, un tensiman român cu o carieră modestă a fost suspendat pe viață, acum doi ani, după ce a recunoscut implicarea sa în partide aranjate. 

Sursa: impacttv.md