Reactia lui Putin la tragedia de la Kemerovo Neglijenta criminala si nepasarea sunt cauzele incendiului

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că neglijenţa criminală şi nepăsarea sunt cauzele incendiului produs într-un centru comercial din oraşul siberian Kemerovo, în urma căruia 64 de persoane au murit, relatează site-ul agenţiei Tass.

Liderul de la Kremlin a vizitat locul tragediei şi a depus un buchet de trandafiri în zona memorială amplasată în apropierea clădirii.

„Ce s-a întâmplat aici – nu a fost o situaţie de luptă sau o explozie neaşteptată de metan într-o mină. Au venit oamenii să se destindă, alături de copii. Vorbim despre demografie şi pierdem atâtea vieţi din cauza a ce? Din cauza neglijenţei criminale şi a nepăsării”, a spus Putin.

Preşedintele Rusiei a oferit condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor şi a ţinut un moment de reculegere, înainte de a discuta cu autorităţile locale.

Anchetatorii au anunţat că alarma de incendiu din cadrul centrului comercial Zimnyaya Vishnya nu mai funcţiona din 19 martie şi nimeni nu a făcut demersuri pentru a remedia această situaţie.

Totodată, unul dintre agenţii de securitate ai mallului nu a reuşit să pornească sistemul de avertizare vocală, întrucât nu are pregătirea necesară.

La 25 martie, un incendiu a izbucnit la ultimul etaj al centrului comercial Zimnyaya Vishnya din oraşul siberian Kemerovo, alcătuit din patru etaje şi cu suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi.

Sursa: cotidianul.md