(VIDEO) Primul duel verbal între Putin și Sobchak, după ce doi au anunțat că vor candida la funcția de președinte

Vladimir Putin și Xenia Sobchak, doi dintre candidații la funcția de președinte al Rusiei, au avut parte de un duel verbal în cadrul unei conferințe de presă.

Deși încă nu s-a început dezbaterile electorale și chiar când vor începe sunt șanse minime ca Putin să participe la ele, întrucât nu a făcut-o nici în cadrul altor campanii electorale, Xenia Sobhak a avut ocazia de a-i acorda o întrebare liderului de la Kremlin în timpul conferinței de presă de sfârșit de an.

Sobchak l-a întreba pe Putin de ce nu i se permite lui Alexei Navalnîi să candideze la funcția de președinte și i s-a imputat faptul că opoziția rusă este distrusă de către autorități.

Putin a răspuns că nu este împotriva opoziției, dar că așteaptă din partea acesteia „programe clare și pozitive, pe care cetățenii să le înțeleagă”.

El i-a reproșat și Xeniei Sobchak că nu ar avea o „campanie pozitivă”, întrucât sloganul ei este „împotriva tuturor”.

„Vreți ca și noi să alerge zeci de Saakașvili. Cel despre care ați întrebat este un Saakașvili în format rus. Vreți ca altfel de Saakașvili să destabilizeze Rusia? Să organizeze lovituri de stat”, a răspuns Putin. 

Sursa: independent.md