(video) Primăria Vulcănești economisește bugetul alimentar pe seama copiilor. Fructele și legumele, lipsesc din meniu

Copiii din grădinițele din Vulcănești, Găgăuzia, sunt îngrădiți de la o alimentație sănătoasă. La această concluzie au ajuns specialiștii centrului de sănătatecu privire la rezultatele inspecțiilor în instituțiile preșcolare.

Declarațiile în acest sens au fost făcute de către directorul sanitar al raionului, Dumitru Uzun. Potrivit declarațiilor acestuia, alimentația grădinițelor din Vulcănești este extrem de săracă, conform gagauziainfo.md.

„Primăria raionului are datorii mari către furnizori. Meniul din grădinițele Vulcănești este foarte mic. Nu există salate de legume și fructe “, a adăugat Dumitru Uzun.

Directorul a subliniat că un exemplu este grădinița Vulcănești № 7, care reduce costul alimentelor pentru elevii acestei instituții preșcolare, în acest sens, autoritățile municipale au economisit 90 de mii de lei pentru ultimele nouă luni.

„Se pare că copiii au primit mai puțină hrană pentru această sumă”, a menționat Uzun.

Doctorul șef al raionului a remarcat în această privință că, în perioada rece a anului, este necesară o alimentație intensivă a copiilor pentru a preveni bolile respiratorii acute. Și trebuie de inclus în mod necesar produsele lactate, carnea și peștele.

Primarul Vulcănești, Victor Petriglo, nu a comentat deocamdată precizările făcute de către medicii sanitari. 

Sursa: medianews.md