(VIDEO) Povestea crimei din parcul de la Rîșcani // Minora presta servicii sexuale pe strada Albișoara și cu „domiciliu” în Hotelul „Național”

O ceartă banală dintre două minore de 14 ani, cu moravuri proaste, s-a soldat cu o tragedie. Una a ajuns să zacă în pământ, iar cea de-a doua riscă să-și petreacă următorii 15 ani după gratii, asta după ce în timpul unei plimbări, între cele două s-a iscat un conflict din cauza unei datorii, care a degenerat în violențe și s-a soldat cu un omor.

Crima a avut loc la sfârșitul lunii august, iar cadavrul victimei a fost descoperit în stare de putrefacție, abandonat într-un parc din sectorul Rîșcani al Capitalei, în jumătatea lunii septembrie. Oamenii legii au descoperit crima, iar suspecta a fost arestată pe un termen de 30 de zile la solicitarea procurorilor şi este cercetată penal pentru omor intenţionat. Sursele Today.MD, apropiate anchetei și care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au comunicat cu lux de amănunte cine sunt persoanele implicate, cum s-a produs tragedia, dar și care a fost mobilul crimei.

La faţa locului s-a deplasat grupa operativă a Poliției Capitalei, medicul legist şi un reprezentant al Oficiului Procuraturii din sectorul Rîşcani. Aceștia au depistat cadavrul minorei în stare de putrefacție. Cadavrul zăcea fără răsuflare în tufișurile din proximitatea unui teren de joacă pentru copii. Medicul legist a stabilit că victima ar fi decedat din cauza unor lovituri puternice şi asfixieri în zona gâtului.

În cadrul anchetei, ofițerii de investigație au stabilit că victima este o minoră din Capitală, care locuia împreună cu mama sa în vârstă de 49 de ani, într-un bloc locativ la câteva străzi mai la deal de locul unde s-a produs odioasa crimă. Femeia alertase autoritățile că fiica sa a plecat de acasă în seara de 19 august și nu s-a mai întors. Nu era pentru prima oară când aceasta pleca de acasă fără să-și anunțe mama. Sursele ne-au comunicat că anterior aceasta a dispărut de mai multe ori, uneori chiar și pe timp de 7- 10 zile, dar de fiecare dată revenea acasă.

Victima era prietenă bună cu cea de-a doua minoră, cea care ar fi sugrumat-o. Ambele prieteneau cu prostituatele care prestează servicii sexuale contra plată sub podul de pe strada Albișoara din Capitală și la rândul lor, uneori aveau aceeași ocupație.

Minora arestată de poliție, fiind suspectată de omor intenționat, este originară din localitatea Lozova, Strășeni, de mai multă vreme era plecată de acasă în Capitală, unde obișnuia să vagabondeze pe străzi, să presteze servicii sexuale contra plată, iar nopțile și le petrecea împreună cu alți copii ai străzii în clădirea părăsită a fostului Hotel „Național” din Centrul Capitalei.

În cadrul audierilor, sub conducerea procurorilor, minora le-ar fi declarat oamenilor legii că cearta dintre ea și victimă a apărut din cauza unei sume de bani care urmau să o primească de la un client, aceasta și-a recunoscut vina și a declarat că totul s-a întâmplat spontan și nu și-a dat seama când și-a sugrumat amica.

În acest context învinuita a fost arestată pe un termen de 30 de zile la solicitarea procurorilor şi este cercetată penal pentru omor intenţionat.

Sursa: today.md