Politistii vor putea indentifica mai usor si mai repede microbuzele de pasageri si masinile de taxi care au probleme tehnice

Politistii verifica starea tehnica a microbuzelor de pasageri si a taximetrelor direct in strada. Inspectorii de patrulare au primit o autospeciala dotata cu tot felul de echipamente, care permit testarea mai multor parametri ai vehiculelor. 

Primele au trecut verificarile cateva masini de taxi. Oamenii legii spun ca verificarile dureza doar cateva clipe. 

Ruslan POPA, SPECIALIST PRINCIPAL AUTO DE STAT: “La noi arata datele daca este joc sumar in mecanismul de directie.” 

Politistii pot verifica si lichidul de frana. Autospeciala politistilor are manometru, pentru verificarea presiunii in pneuri, aparat de verificare a farurilor, sau fumetru. Soferii, chiar si cei care au fost amendati, spun ca e bine ca le-au fost verificate masinile. 

“Nici la auto-service nu pot sa aflu ceea ce am aflat acuma. Dar ati mai facut vreodata asa ceva? Nu, prima data.”

Unii soferi spun ca verifica starea tehnica a automobilelor cu regularitate. 

“Ati mai trecut pana acum o astfel de verificare? Da, sigur foarte des. Amenda ati avut pana acum? Amenda prima data pentru ca prima data aud de controlul presiunii in balonul cu gaz lichifiat.” 

Oamenii legii au depistat si alte incalcari. 

Natalia STATI, OFITER DE PRESA A DIRECTIEI DE POLITIE: “La cinci soferi le-au fost intocmite procese verbale pentru defectiunile depistate la unitatile de transport cum ar fi: la cateva automobile erau fisurate parbrizurile, lipsea testarea tehnica la sistemul de gaze.” 

Directia de politie Chisinau a primit acest automobil saptamana trecuta de la Inspectoratul General de politie, care a platit pentru el circa 900 de mii de lei. 

Sursa: protv.md