Pasagerii microbuzului de linie implicat în accident spun că şoferul avea un comportament agresivȘapte persoane, printre care doi copii, au ajuns la spital după ce un microbuz de pe linia Chişinău – Baraboi a ajuns într-un șanț noaptea trecută. Șoferul și un minor se află în stare gravă, internaţi în secţia de reanimare la Spitalul Raional Drochia. Alți cinci pasageri s-au ales cu răni mai uşoare, inclusiv contuzii cerebrale.

În ajutor celor răniți le-au venit oamenii din satul Fântâniţa, unde a avut loc accidentul. Tot ei au anunțat poliția. 

Accidentul s-a produs aproape de miezul nopţii la intrarea în satul Fântâniţa, din raionul Drochia.

Oamenii îşi aduc aminte cu groază de momentul în care microbuzul s-a rostogolit de câteva ori după ce şoferul a pierdut controlul asupra volanului:

“Şoferul avea viteză mare. S-a întors rutiera de câteva ori şi am rămas blocaţi, pasagerul care era în picioare a deschis trapa şi noi am putut ieşi”

Şoferul a pierdut controlul volanului în această curbă la aproximativ un kilometru distanţă de satul Fântâniţa, microbuzul s-a răsturnat în şanţ şi a fost proiectat în acest bloc de beton.

“Putem spune că condiţiile climaterice nu erau favorabile, afară ploua foarte tare şi e posibil ca din acest motiv conducătorul auto nu s-a isprăvit”, a spus poliţistul IP Drochia, Marcel Cimbriciuc. 

În microbuz se afla şi o întreagă familie. Părinţii şi cei doi minori au venit din Rusia în vizită la rude. Copilul de trei ani a avut cel mai mult de suferit şi se află în reanimare.

“Au fost la o nuntă la rudele ei în Găgăuzia şi s-au străduit să vină să îşi vadă părinţii, mama, tata şi iată de aici i-am luat şi i-am dus la Drochia.”

Conducerea spitalului spune că pacienţii aflaţi în stare gravă vor fi transferaţi la Chişinău cu un echipaj SMURD.

“Avem internaţi 7 pacienţi în spitalul raional Drochia, dintre care doi se află în secţia de reanimare, un copil de trei anişori şi un matur. Pentru ambii aviaţia sanitară ne va oferi ajutorul pentru transferul la Chişinău nivelul trei”, a spus directorul adjunct al Spitalului raional Drochia, Lilia Nicu. 

Pasagerii spun că şoferul prezenta un comportament neadecvat.

“Era agresiv, chiar dacă pasagerii îi dădeau întrebări dacă va merge sau nu prin jurul satului, nici nu răspundea. Şoferul este neadecvat şi nu e prima dată când are aşa comportament.”

Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă şapte ani de închisoare. 

Sursa: publika.md