/VIDEO/ O fetiță de un an și patru luni, internată în stare gravă la spital după ce ar fi fost bătută

Un copil de aproape doi ani a ajuns la spital cu vânătăi pe față și comoție cerebrală. Este vorba de o fetiță din Sângerei, lăsată în grija unei cunoscute. Potrivit poliției, femeia nu a oferit vreo explicație mamei micuței în legătură cu starea fetiței. Medicii spun că traumele au survenit urmare a loviturilor sau a unei căderi peste un obiect tare.

O fetiță de un an și patru luni a fost internată în stare gravă la spital, după ce ar fi fost bătută de o femeie în grija căreia a fost lăsată pentru câteva ore. Incidentul a avut loc, noaptea trecută, în orașul Sângerei. Mama fetiței a mers într-o vizită și a lăsat copila în grija mamei concubinului său.

„După ce au adormit copiii, mama copiilor și concubinul său au plecat în oraș, lăsând copiii în supravegherea bunicii. Revenind acasă au găsit fetița plângând și avea vânătăi pe față”,spune Lilia Harea, ofițer de presă al inspectoratului de poliție Sângerei.

Tânăra, de 22 de ani, a încercat să obțină vreo explicație de la mama concubinului, dar fără succes. Așa că a chemat ambulanța.

„La unu de noapte, asistența medicală de urgență a adus un copil de un an și patru luni. A fost adus copilul în stare gravă, cu traumă craniocerebrală, cu hematomă pe un obraz, a fost convocat de urgență consiliul medical”, spune Ana Curchi, medic Sângerei.

Fetița a fost internată la spitalul raional, unde a primit îngrijiri medicale.

„Din spusele bunicii, copilul ar fi căzut de pe pat, dar copilul are niște traume care nu coincid cu așa lovitură. După caracterul traumelor, copilul a fost lovit în față sau a căzut cu fața peste un obiect tare”, spune Ana Curchi.

Potrivit medicilor, fetița va rămâne internată cel puțin șapte zile: „Starea copilului s-a stabilizat, contuzia și trauma capului este prezentă. Copilul primește tratament neurologic”.

Responsabilii din cadrul Direcției Asistență Socială din Sângerei susțin că tânăra mămică nu are un loc de muncă stabil.

„Ea nu este o familie, este o îngrămădire de persoane, care concubinează și nu sistematic, vin – se duc. Copilul, în genere, necesită o atenție specială. A avut intervenție chirurgicală la inimă. Dumneaei face parte din familie social-vulnerabile”, susține Maria Huzun, direcția asistență socială Sângerei.

„Reacția nu poate fi alta decât una de indignare și de compătimire față de acest copil. Cu regret nu e unicul caz. Anual, aproximativ 3 500 de copii sunt în situații de risc, fiind supuși la diferite tipuri de abuz: fizic, psihologic, neglijare și abuz sexual”, spune Daniela Sâmboteanu, președinta Centrului de Prevenire a Abuzului faţă de Copii.

Poliția anunțat că a fost deschis proces penal pe acest caz.

Sursa: tv8.md