O femeie traieste de zece ani intr-un cort pe care-l instaleaza pe strazile din capitala

Greu de crezut, dar o femeie din capitală trăiește, de 10 ani, într-un cort. Și nici măcar nu se plânge de locuința sa, fiind bucuroasă că are un acoperiș de-asupra capului. Aliona, devenită de ani buni om al străzii, trăiește doar din mila oamenilor, care îi aduc de mâncare și strictul necesar. Femeia mai are o dorință: să meargă mai des la biserică. Însă nu poate, de frica hoților care ar putea sa-i intre în cort.

Aliona are 52 de ani. Spune că a avut o viața dură, cu multe eșecuri, iar într-un final a ajuns pe drumuri. Ultimii 10 ani și i-a petrecut în acest cort, deseori mutându-și locația. Astăzi, am găsit-o pe strada Moara Roșie, în preajma unei biserici. Citea. De altfel, în cortul ei găsești o mulțime de cărți. Ne-a povestit că în tinerețe a vrut să se facă profesoară, a studiat chiar la Universitate, dar nu a mai ajuns să o absolvească. Pentru că nu lucrează, Aliona trăiește din mila oamenilor, care îi aduc de mâncare și o întreabă de sănătate.

Mulțumesc oamenilor care trăiesc prin apropiere care îmi aduc apă.” 01:30-01:36 „Îmi aduc șervețele, ceea ce le trebuie oamenilor săpun, praf.”

“Rog vecinii, ei îmi cumpără și eu stau aici.

Și oamenii care lucrează la biserică îi întind o mână de ajutor. Aceștia îi oferă haine groase pentru a nu îngheța de frig iarna, iar în fiecare sâmbătă și duminică îi aduc mâncare. Femeia spune că vrea foarte mult să ajungă la biserică, de care s-a atașat, în mod special, anul trecut, când a fost botezată. Însă, se teme să-și lase casa fără supraveghere, din cauza hoților. Așa că îi roagă pe cei de la biserică să îi păzească locuința.

Noi nu putem pentru că eu am serviciul meu și ceilalți la fel. Cineva de prin mahală doar.

Anterior, un american, impresionat de soarta femeii, i-au oferit o sumă de bani, de care însă n-a mai apucat să se bucure, pentru că i-au furat-o hoții.

-S-au apropiat de mine și mă întreabă:

-Așa trăiți?”

-Și eu le spun că da. După care ei mi-ai dat 40 de euro.”

„-I-am pus aici, mai apoi nu i-am mai găsit.

Femeia a încercat să înnopteze la centrul pentru persoanele fără adăpost, dar nu i-au plăcut condițiile. Acum, Aliona spune că și-a acceptat soarta și nu dorește, nici în ruptul capului, să-și schimbe locuința.

Sursa: tv8.md