O fata, data disparuta acum o luna, gasita moarta intr-un sat din Causeni

Noi detalii despre minora de 13 ani, găsită fără suflare într-o pădure din Chițcani. Fetița a fost depistată de către pădurarul din sat, strangulată de o batistă.

Cadavrul fetei a fost descoperit pe 14 martie, în pădurea dintre satele Chițcani și Merenești, la o lună după ce minora ar fi dispărut fără veste. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Bender, Silvia Vetcu, a declarat că bunica minorei s-a adresat milițienilor din stânga Nistrului și ar fi declarat că pe 18 februarie, nepoata sa a dispărut fără veste.

În acea dimineață, copila ar fi plecat împreună cu bunica sa la mănăstirea din sat pentru a se ruga.

La un moment dat, minora ar fi ieșit afară sub pretextul că se simte rău și ar vrea sa ia un pic de aer. După ce s-a terminat liturghia, bunica copilei a constat că nepoata ei dispăruse. Milițienii din stânga Nistrului, ajutați de localnici, au căutat-o săptămâni la rând, însă, din nefericire, minora era de negăsit. Corpul neînsuflețit al copilei a fost depistat peste o lună de la dispariția fetei, de pădurar, care a alertat autoritățile. IP Bender s-a autosesizat pe acest caz.

Dacă se va constata că fata ar fi fost impusă de alte persoane să-și pună capăt zilelor, acestea vor fi trase la răspundere penală.

Sursa: echipa.md