/VIDEO/ Noi ordine de la Plahotniuc. Pune MAI să verifice cum sunt emise permisele de conducere

Încă o „temă pentru acasă” din partea democraților pentru Ministerul de Interne. De data aceasta, oamenii legii trebuie să soluționeze problema permiselor de conducere obținute fraudulos. Subiectul nu a fost ales întâmplător, ci după ce unii șoferi s-ar fi lăudat pe rețelele de socializare că ar fi obținut ilegal permisele.

Solicitați de TV8, cei de la Interne nu ne-au spus, deocamdată, cum au de gând să rezolve acest caz „Pe rețelele de socializare apar poze cu deținătorii documentelor respective, iar ei se laudă cu faptul că le-au luat ilegal,” a declarat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Astfel, democraților le-a venit ideea de a veni cu două inițiative legislative pentru a stopa acest fenomen. Una se referă la instituirea unor reguli mai dure de obținere a carnetelor de conducere. Pentru aceasta, Partidul Democrat a implicat și Ministerul de Interne.

Președintele PDM a făcut o declarație, a spus că va solicita MAI să vină cu o analiză,” a adăugat Gamurari.

A doua inițiativă asupra căreia lucrează democrații își propune să simplifice procedura birocratică de obținere a permiselor de conducere. Această solicitare vine după ce, săptămâna trecută, Vlad Plahotniuc a cerut celor de la Interne să instaleze detectoare de fum gratuite pentru familiile nevoiașe, iar zilele trecute o campanie în acest sens a și început deja.

Liderul PDM dă ordine miniștrilor, chiar dacă înșiși democrații spun că: „Președintele PDM nu ocupă nicio funcție publică în stat,” a spus Gamurari.

Solicitat de TV8, serviciul de presă al MAI nu ne-a putut spune ce va întreprinde exact. A precizat însă că oamenii legii vor analiza accidentele rutiere care se produc pe traseele naționale. Anterior, Vlad Plahotniuc a cerut autorităților să redeschidă școli, să verifice calitatea produselor alimentare, să închidă cazinourile sau să combată traficul de droguri. Responsabilii de aceste domenii din cadrul instituțiilor publice i-au satisfăcut doleanțele liderului PD.

Sursa: tv8.md