Nepotii lui Mihai Ghimpu huiduiti si alungati din Colonita

Un locuitor din satul Coloniția a fost agresat fizic, fiind lovit cu pumnul în față, de către consilierul local din partea Partidului Liberal, Dumitru Ghimpu, nepot al politicianului Mihai Ghimpu. Tînărul consilier a devenit agresiv după ce fratele său, Viorel Ghimpu, a fost numit mincinos de către victimă. Incidentul a avut loc ieri seara lîngă Primăria satului Colonița.

Consilierii liberali, printre care și Dumitru Ghimpu, au vrut să convoace ședința consiliului pentru a o desemna în funcția de primar interimar pe consiliera Lidia Ghimpu, o rudă de a lui Mihai Ghimpu.

Funcția a devenit vacantă după ce primarul ales al localității, Angela Zaporojan, a fost suspendat din funcție fiind condamnată de către Curtea de Apel Chișinău pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Angajați ai Primăriei, dar și locuitorii satului, le-au blocat celor șapte consilieri accesul în instituție. Cele două tabere au început să se certe, insultîndu-se reciproc, iar Dumitru Ghimpu l-a lovit pe Vitalie Baranov cu pumnul în față.

Locuitorii din Colonița s-au arătat indignați de agresivitatea manifestată de Dumitru Ghimpu, i-au huiduit pe cei doi frați și le-au strigat: „Afară din sat!”. Polițistul de sector din Colonița nu a răspuns la telefon pentru a se expune.   

Sursa: noi.md