/VIDEO/ Moscova, sub nămeți. În urma ninsorilor abundente au fost înregistrați răniți și morți

Cel puțin o persoană a murit și alte cinci au fost rănite la Moscova în timpul celei mai puternice furtuni de zăpadă înregistrate în regiune în ultimii 70 de ani. Meteorologii au anunțat cod portocaliu în mai multe regiuni ale Rusiei.

Pe parcursul unei zile, în Moscova, stratul de zăpadă a depășit jumătate din cantitatea medie lunară care cade în mod obișnuit în această regiune.

În prezent, afectează, în special, zona de centru a regiunii. Este vorba de orașul Moscova, regiunea Moscovei și Vladimir. Ciclonul se îndreaptă spre regiunea Primorsk”, susține Serghei Tofanov, șeful direcției MCS Rusia.

O persoană a murit în urma prăbușirii unui copac pe o linie de electricitate. Edilul capitalei moscovite a precizat că 360 de arbori au căzut din cauza condițiilor meteorologice extreme. Vremea rea a lăsat fără electricitate 20 de mii de locuitori din regiunile Moscova, Vladimir și Kaluga.

Furtuna de zăpadă nu se va încheia nici în timpul nopții și nici mâine. Situația pe drumuri va fi complicată. Cel mai bine este să vă abțineți de la călătoriile cu propriul automobil. Vizitarea școlilor nu este obligatorie”, a declarat Serghei Sobianin, primarul orașului Moscova.

Zeci de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din zona capitalei Rusiei. Potrivit prognozelor meteorologice, vremea va continua să se înrăutățească, iar stratul de zăpadă ar putea ajunge la 1 metru. 

Sursa: tv8.md