Momentul in care se produce accidentul din Kaluga. Atentie, imaginile va pot afecta emotional

Presa a publicat imagini video cu momentul în care se produce accidentul din regiunea Kaluga, tragedie în care au murit 6 moldoveni, iar 8 sunt spitalizați.

Conducătorul mașinii Ford Focus a ieșit la depășirea unui autocamion lovindu-se frontal cu un Volkswagen Polo. În urma impactului, Ford-ul a fost aruncat în microbuzul Mercedes-Benz Sprinter, iar cel din urmă s-a răsturnat de câteva ori. 

Șoferul autocamionului, care mergea în aceeași direcție cu Sprinterul, nu a reușit să frâneze la timp și s-a lovit în microbuzul răsturnat.

Angajații Ambasadei moldovenești în Federația Rusă împreună cu autoritățile de la Chișinău au stabilit identitatea celor opt răniți însă nu în toate cazurile s-a reușit contactul cu rudele lor din R.Moldova. 

În cazul persoanelor decedate, se cunosc deocamdată doar numele a doi dintre ei: în Mihail B. în vârstă de 45 de ani și Ivan G. în vârstă de 68 de ani. Reporterii Deschide.MD au aflat de la surse din interiorul instituțiilor responsabile numele celor răniți. 

În după amiaza zilei de sâmbătă a avut loc ședința celulei de criză în legătură cu tragicul accident rutier din regiunea Kaluga, Rusia. La indicația Prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip un grup de patru persoane, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au plecat în Federația Rusă pentru ilucidarea tuturor circumstanțelor accidentului de circulație.

Toate cheltuielele ce țin de repatriere corpurilor neînsuflețite vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova. 

Sursa: deschide.md