(video) Majoritatea miniștrilor refuză să comenteze demisia lui Alexandru Tănase. Gaburici a ascultat „parțial” discuția telefonică dintre Tănase și Platon

Întrebați astăzi cum comentează demisia lui Alexandru Tănase din funcția de ministru al Justiției, majoritatea miniștrilor fie nu au vrut să facă declarații sau au fost reticenți să ofere detalii.

Ministrul Alexandru Tănase nu a fost prezent la ședința Guvernului. Potrivit secretarului de Stat, Anatolie Munteanu, Tănase se afla la minister.

Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a spus că a “ascultat parțial” discuția telefonică dintre Alexandru Tănase și Veaceslan Platon, făcută publică în aceste zile, însă nu știe care ar fi legătura dintre cei doi. 

Nici ministrul Agriculturii, Liviu Volconovici, dar și ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, nu au dorit să comenteze demisia lui Tănase.

La începutul ședinței Guvernului, Pavel Filip a spus că “regretă” anunțul lui Alexandru Tănase despre intenția de a demisiona și a adăugat că aceasta “a fost un mod de a răspunde la atacuri de denigrare împotriva sa și un mod să protejeze guvernul de aceste atacuri”.

Amintim că Alexandru Tănase și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției, la o lună după ce a fost învestit în funcție.

Decizia vine la o zi după ce în presă au apărut interceptări telefonice în care Alexandru Tănase, pe atunci președintele Curții Constituționale, discuta cu Veaceslav Platon despre jaful bancar. 

Sursa: unimedia.info