Mai multi angajati ai unei intreprinderi de stat din Balti se plang ca de mai bine de 7 luni nu si-au primit salariile. Astazi ei au iesit la proteste

Angajatii ai unei intreprinderi de stat de la Balti se plang ca nu si-au primit salariile mai bine de 7 luni. Oamenii spun ca nu au cu ce sa-si intretina familiile. Astazi, in fata angajatilor a venit un administrator nou care a anuntat ca intreprinderea este in procedura de faliment din cauza datoriilor. Acesta a fost luat la rost de lucratori.

Vitalie Baltag lucreaza in calitate de hamal la Statiunea Tehnica Experimentala din Balti de ani buni. Are un salariu mic, insa de sapte luni nu l-a vazut nici pe acesta. Are patru copii si a ajuns la culmea disperarii.

Vitalie BALTAG, HAMAL: “Am sa vin aici sa dorm.”

Disperat este si acest barbat, care lucreaza ca sofer la intreprindere.

”Mi-au taiat lumina.”

Oamenii se plang ca sunt plini de datorii.  Au venit de nenumarate ori sa ceara socoteala reponsabililor intreprinderii, insa directorul institutiei este de negasit. 

Astazi, in fata angajatilor a venit admnistratorul care se ocupa de procedura de faliment. Acesta a anuntat ca la inceputul lunii mai intreprinderea a fost declarata insolvabila pentru ca are datorii de 12 milioane de lei, dintre care peste un milion sunt salariile angajatilor. Soarta intreprinderi va fi decisa pe la sfarsitul lunii iulie, a anuntat acesta.

Directorul interimar al interprinderii Ian Manastarschi, a refuzat sa comenteze subiectul. Purtatorul de cuvant al Ministerului agriculturii in  subordinea caruia se afla intreprinderea, ne-au comunicat ca procedura de insolvabilitate a fost initiata din cauza gestionarii ineficente a banilor de catre institutie, iar salariile angajatilor vor fi achitate dupa realizarea culturilor cerealiere cultivate pe terenurile din gestiunea intreprinderii.

Sursa: protv.md