Intre timp, la Orhei Sor promite renasterea colhozurilor si pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri

În timp ce la Chișinău guvernanții au fost păziți de protestatari cu ajutorul a sute de polițiști, la Orhei primarul Ilan Șor a organizat un așa-numit marș al patrioților, urmat de „mega-concert”.

Șor a ținut și o cuvântare în fața mulțimii adunate la scena din Orhei. Pe lângă cuvinte despre stat prosper și economie puternică, Șor a promis și… renașterea colhozurilor. După discursul lui, prezentatorul evenimentului a citit și un manifest al „unui nou stat” pe care și-ar dori să-l edifice conducerea de la Orhei. Astfel, în acest stat puterea ar fi preluată de popor, medicina și educația ar fi gratuite, iar traficul de droguri va fi pedepsit cu moartea.

După ce a felicitat poporul cu independența țării, Șor s-a lansat în promisiuni. „Nimeni nu va face curat în țara asta în afară de noi, soarta noastră e în mâinile noastre. Noi neapărat vom lăsa țara nepoților. Vom face o nouă viață: drumuri, lucru pentru fiecare, poporul va fi la putere, o economie puternică și vom ridica colhozuri. Totul pentru economia patriei noastre”, a promis primarul.

„Refuzăm să credem că R. Moldova e un stat eșuat așa cum spun unii politicieni. Știm că doar Moldova poate fi casa noastră comună. Cu regret constatăm că în 27 de ani R, Moldova nu a avut noroc la conducători. Grupările politice care s-au perindat la putere au dus R. Moldova într-o stare ruinată, înapoiată și cu populație săracă. Politicienii nu au reușit decât să scindeze societatea și să ducă la ruinarea economică. Din cauza acțiunilor negative, RM a devenit o țară divizată”, l-a susținut pe Șor și prezentatorul, citind dintr-un text pregătit din timp.

Mai târziu, rugându-l pe Șor să rămână în scenă, prezentatorul a dat citire unui manifest „pentru un nou stat”.

„Declarăm începutul creării unui noi stat, a unei noi Moldove. Va fi o Moldovă a garanțiilor sociale, unde nu vor fi depresii sociale, unde majoritatea fondurilor vor fi investiții în oameni. Va fi o țară a școlilor și universităților unde educația superioară va fi gratuită, indiferent de statutul social. O Moldovă a oamenilor sănătoși, unde asistența medicală va fi absolut gratuită. Va fi o țară cu un mediu ideal de trai, cu o revoluție a infrastructurii. Orice om, din sat sau oraș, are dreptul de drumuri bune, iluminate. Va fi o Moldovă liberă de corupție, pentru că puterea executivă, legislativă și juridică va fi sub control popular permanent. Va fi o Moldovă liberă de droguri, pentru că pedeapsa pentru trafic de droguri se va solda cu moartea și va fi egală cu pedeapsa pentru omor. Va fi o Moldovă de unde nu va trebui să plecăm nicăieri. Va fi o Moldovă a turismului dezvoltat, va fi o țară unită”, a citit prezentatorul.

Discursul a fost întâmpinat cu urale, iar apoi mulțimea a fost invitată la concert.

Amintim că ieri Partidul Șor a chemat oamenii în PMAN, unde a împărțit alimente și a instalat grătare.

Sursa: agora.md