Incendiu nestins după cinci zile. Locuitorii cartierelor din zona Pieței Auto din Capitală suferă din cauza fumuluiLocatarii cartierelor din zona Pieței Auto din Capitală se roagă pentru ploaie! Focul, care acum cinci zile a cuprins platforma de depozitare a crengilor uscate de pe strada Pietrăriei, mocnește și astăzi. Pentru a se proteja de fum, oamenii sunt nevoiți să stea în case cu geamurile închise.

“Trebuie să-l stingă, dar dacă nu reuşesc. Ploile oricum îl vor stinge”.

La faţa locului, mai multe echipe de muncitori continuă să acopere cu pământ zonele incendiate.

“Au mers în continuare pentru monitorizare şi lichidare deoarece vorbim de o ardere mocnindă”, a comunicat ofiţerul de presă al SPCSE, Liliana Puşcaşu.

Culmea, chiar dacă zona este învăluită în fum, meteorologii, care fac analize zilnice, dau asigurări că aerul nu este poluat.

“Prima zi a fost limită, a fost 1. Respectiv, 11, 12 iulie au scăzut din cauza factorilor meteorologici pentru că şi acelaşi vânt moderat, ploile prognozate au contribuit la dispersia poluanţilor”, a menţionat inginerul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Natalia Panciuc.

Incendiul de pe platforma de lângă Piața Auto a izbucnit în noaptea de duminică spre luni. Flăcările au cuprins trei hectare și jumătate de teren şi au mistuit peste patru mii de metri cubi de crengi și frunze uscate.

Pompierii vor putea stabili cauza incendiului abia după ce îl vor lichida complet. 

Sursa: canal3.md