Ilan Sor nu crede in sondajele care spun ce partide vor ajunge in urmatorul Parlament si afirma ca toate vin la comanda politica

lan Sor nu crede in sondajele care spun ce partide vor ajunge in urmatorul Parlament si afirma ca toate vin la comanda politica. Pe cand el se vede deja marele castigator al scrutinului de anul viitor. Primarul de Orhei si-a lansat aseara o emisiune la o televiziune locala, afiliata formatiunii pe care o conduce si a vorbit despre cum a ajuns in afaceri si de unde are bani pentru investii in oras. Sor nu a scos niciun cuvant despre dosarul in care este anchetat si condamnat.

Ilan SOR, PRIMAR DE ORHEI: “Eu sunt sigur ca nu doar vom trece pragul electoral, dar vom castiga alegerile parlamentare. Eu nu cred in sondajele sociale, pentru ca si eu, la un moment dat, am comandat cateva dintre ele.“ 

Aseara, Ilan Sor s-a lansat la o emisiune a unui post TV, despre care se spune ca i-ar fi afiliat. Saptamanal, acesta va vorbi despre proiecte si va raspunde la intrebarile gazdei, care, au fost aseara destul de confortabile. Prezentatoarea chiar l-a laudat pe alocuri.  

Printre altele, Sor a fost intrebat de unde are bani ca sa investeasca la Orhei. 

Ilan SOR, PRIMAR DE ORHEI: “Este faimoasa fundatie “Pentru Orhei”, care este condusa de persoane fizice. Aceasta investeste in proiectele din Orhei. In aceasta fundatie toarna bani companii private, care apartin familiei mele.” 

Aceasta nu spune cine mai exact sunt donatorii si cu cat anume contribuie fiecare. Primarul de Orhei, fiul omului de afaceri Miron Sor, de la care a mostenit o parte din avere, povesteste cum a inceput sa faca antreprenoriat. 

Ilan SOR, PRIMAR DE ORHEI:  “Cand am deschis prima afacerea aveam 15 ani. Am deschis doua puncte de vanzare a telefoanelor mobile.Am continuat, mi-am deschis o agentie de publicitate, o tipografie mica.” 

Sor nu pomeneste, insa, nimic de dosarul BEM in care este condamnat la sapte ani si jumatate de prima instanta. De altfel, acesta e considerat principalul personaj in raportele Kroll, care scot la iveala ca numele sau esre legat de tranzactii dubioase facute la cele trei banci falimentare. Edilul de la Orhei se declara nevinovat.

Sursa: protv.md