Filip se lauda ca a reusit sa stabilizeze economic tara si ca efectele se vad deja. Ghimpu Lucrurile sunt departe de adevar

Știe că cetățenii duc o viață grea, dar tot declară că situația din Republica Moldova s-a schimbat spre bine în toate sectoarele, mai ales în economie. Cel puțin asta reflecă Raportul de activitate al Guvernului pe anul 2017, dar și  declarațiile „de laudă” ale lui Pavel Filip. Cel care a venit cu critici la adresa lui Filip a fost liberalul, Mihai Ghimpu, menționând că cele spuse de prim-ministru reflectă un raport ideal, dar de facto lucrurile sunt departe de adevăr.

„După anul 2016 în care am reușit să stabilizăm economic țara, în 2017 am pus bazele unor procese de reformă, iar în 2018 începem să construim. La propriu și la figurat”, a spus prim-ministrul.

Dânsul a precizat că anul trecut Republica Moldova a avut o creștere economică de 4,5%, iar salariul mediu pe economie a crescut cu 12%, până la 5700 lei, anul acesta depășind 6000 de lei.

Șeful Executivului a evidențiat și progresele pe dimensiunea transnistreană, relațiile bune cu statele vecine și cooperarea bazată pe încredere cu partenerii de dezvoltare.

”Când am venit în fruntea acestui Guvern, ne-am confruntat cu o criză de încredere, treptat am restabilit încrederea cetățenilor”, a mai spus Filip

„Merită notate de asemenea dezvoltarea relațiilor cu Statele Unite ale Americii (…)Chișinăul are astăzi o politică externă demnă și eficientă”, a mai adăugat prim-ministrul.

”Toate declarațiile prim-ministrului reflectă un raport ideal, dar de facto lucrurile sunt departe de adevăr, iar faptul că Republica Moldova încă nu a primit acei o sută de milioane se datorează minciunilor pe care le-ar auzi Bruxelles în lupta cu întoarcerea miliardului și lupta cu corupția” a spus Mihai Ghimpu.

În context, Ghimpu a precizat faptul dacă Filip făcea parte din partidul său putea fi un foarte bun prim-ministru. 

„Eu n-aș fi dat comandă să folosească bâta procurorul, eu nu i-aș fi adus pe toți deputații și primarii în Partidul Democrat. Credeți că credeți că Bruxelles nu vede că la Guvernare au venit oameni complici în furtul miliardului?”,a concluzionat deputatul liberal. 

Sursa: unimedia.info