VIDEO Droguri in valoare de peste 250 mii lei si arme, confiscate de ofiterii de investigatii

Nouă persoane cu vârsta cuprinsă între 20 și 32 ani, locuitori ai raionului Ungheni, membrii unui grup criminal organizat specializat în comercializarea drogurilor, au fost reținuți. Cinci dintre suspecți anterior au fost atrași la răspundere penală, fiind și condamnați pentru huliganism, furt, droguri. Unul din ei este profesor de educație fizică și sport la un liceu din raionul Ungheni, la domiciliul căruia au fost depistate arme și muniții.

Timp de trei luni de documentare, ofiţerii de investigaţii au efectuat achiziţii de control fiind procurate substanţele ambalate specific, care s-au dovedit a fi droguri.

Totodată, ofiţerii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în conlucrare cu Direcţia Generală Urmărire Penală, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi ofiţerii de investigaţie a IP Ungheni, au stabilit că suspecţii printr-o schemă bine organizată, produceau, prelucrau şi ulterior comercializau droguri de tip marijuană hidroponică la preţul de 150 lei per gram şi amfetamină la preţul de 600 lei per gram. Amfetamina era adusă prin contrabandă de peste hotarele Republicii Moldova, pentru ulterioara comercializare consumatorilor.

În urma acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii, toţi suspecţii au fost reţinuţi, iar în rezultatul a 23 de percheziţii corporale, domicilii şi automobilele acestora au fost depistate şi confiscate aproximativ 250 de grame de amfetamină, aproximativ 500 grame de marijuană, frunze de cânepă uscate, cântare electronice la scară mică, pacheţele de tip zip-lock destinate ambalării drogurilor, dispozitive destinate consumului de droguri, cartele SIM şi telefoane mobile, precum şi bani obţinuţi din vânzarea drogurilor. La fel, au fost depistate 4 arme şi mai multe cartuşe, toate deţinute ilegal şi fără acte de provenienţă.

Valoarea totală a drogurilor se ridica la aproximativ 250.000 lei.

Patru dintre suspecţi au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile iar cinci sunt cercetaţi în stare de libertate. Pentru vânzarea drogurilor suspecţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, pentru păstrarea acestora legislaţia prevede o pedeapsă de la 1 la 6 ani, iar pentru deţinere ilegală a armelor – de până la 3 ani.

Sursa: independent.md