Dorinta democratilor de a avea referendum in ziua alegerilor sta sub semnul intrebarii. Reactia lui Dodon la declaratiile lui Candu

Dorinta democratilor de a avea referendum in ziua alegerilor sta sub semnul intrebarii. Igor Dodon spune ca va analiza propunerea, iar mai apoi va decide daca o va promulga. Cat despre declaratiile lui Andrian Candu, care a spus ca presedintele ar putea fi suspendat din functie pentru a cincea oara, Dodon a zambit ironic. 

Igor Dodon nu stie inca daca va promulga documentul prin care, in ziua alegerilor parlamentare, moldovenii vor fi chemati si la referendum, asa cum isi doresc democratii. 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: ”Ce va veni la presedentie, vom lua decizia ulterior.”  

Seful statului a refuzat sa ne spuna daca va candida pe circumscriptii, a mentionat insa ca ar putea sa mearga in alegeri pe listele socialistilor. 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Consider ca legislatia imi permite, o voi face pentru a ajuta partidul sa obtina majoritate parlamentara.” 

Andrian Candu a sustinut acum cateva zile de la tribuna Parlametului ca Igor Dodon ar putea fi suspendat pentru a cincea oara, asta dupa ce l-a numit pe seful statului un presedinte ilegal. 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: ”- Cum comentati declaratiile lui Candu ca ati putea fi suspendat pentru ca ati incalcat Constitutia? – Nu prima data face asa declaratii.”  

Declaratiile au fost facute in cadrul unui eveniment la care Igor Dodon i-a premiat cu diplome de onoare pe cei care au organizat evenimente in contextul Anului lui Stefan cel Mare. Partea festiva a continuat cu un ospat la Palatul Republicii.   

Declaratiile facute de Andrian Candu la sedinta Parlamentului din 30 noiembrie:

Sursa: protv.md