(Video) Descinderi într-un apartament din capitală. Au fost reţinuţi doi bărbaţi ce obligau fetele să se prostitueze

Doi membri ai unei grupări criminale, specializată în racolarea domnişoarelor şi adolescentelor, au fost reţinuţi de ofiţerii IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău. Reţinerea a avut loc ieri, 6 august, într-un apartament din sectorul Centru al Capitalei, cu suportul Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger”. 

Indivizii au fost capturaţi după ce ofiţerii de investigaţii au desfăşurat acţiuni speciale de urmărire şi localizare. În cadrul percheziţiilor autorizate, au fost depistate substanţe narcotice, precum şi mijloacele financiare transmise prostituatelor sub controlul poliţiştilor.

Printre victime se numără şi persoane minore, cu vârstele de 16 – 17 ani, originare din raioanele ţării, fiind identificate peste 10 persoane. Acestea au mărturisit că cereau de la 600 până la 1.000 de lei pentru o oră de raport sexual.

Din grupare făceau parte patru bărbaţi cu vârstele cuprinse între 24 şi 33 ani, precum şi două femei de 24 şi respectiv 29 ani, originari din raioanele Cantemir, Leova, Cimişlia şi mun.Chişinău. 

Actualmente, toţi membrii grupării criminale sunt cercetaţi în stare de arest pentru traficul de copii. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 20 la 25 ani sau detenţie pe viaţă. Totodată, aceştia vor fi cercetaţi penal pentru păstrare şi consum de droguri.