Daca aveti copii de gradinita sa stiti ca veti plati pentru alimentatia lor cu un leu mai mult pe zi

Daca aveti copii de gradinita sa stiti ca veti plati pentru alimentatia lor cu un leu mai mult pe zi. Este initiativa guvernului, care in asa fel isi propune sa imbunatateasca meniul micutilor, incepand cu 1 septembrie. Asta ar insemna ca parintii vor plati in jur de 200 de lei pe luna, in loc de 165 cat era pana acum.

La Causeni, de exemplu, anuntul despre majorarea pretului pentru alimentatia copiilor a fost facut la sedinta consiliului orasenesc.

„Printr-o hotarare a guvernului…” 

Astfel, daca pana acum parintii plateau cate 7,75 de lei pe zi pentru hrana copiilor, ceea ce ar insemna in jur de 165 de lei pe luna, atunci de la intai septembrie, acestia vor achita zilnic cu un leu mai mult, adica aproximativ 200 de lei pe luna. Educatorii din gradinite spun ca aceasta este o veste buna pentru ei, dar, ce-i drept, nu stiu daca va fi vazuta cu ochi buni de parinti, mai ales de cei care au mai multi copii.

Totodata, educatorii spun ca si in prezent meniul este destul de variat. Va creste si contributia statului. Din buget, vor fi alocati cu 2 lei mai mult pe zi pentru fiecare copil.

Pe multi parinti vestea nu i-a bucurat. Ultima majorare a pretului pentru meniul din gradinite a fost facuta acum un an si jumatate. Atunci, autoritatile au alocat cu 3 lei mai mult pentru hrana micutilor si a ajuns pana la 22 de lei.

S-a intamplat, in urma scandalului cu produsele alterate, produs in noiembrie, 2016. Atunci, procurorii CNA au anuntat ca pe mesele micutilor ar fi ajuns carne si peste cu termenul de valabilitate expirat.

Sursa: protv.md