VIDEO. Cum vor evolua preturile la benzina si motorina Prognoza directorului ANRE

Potrivit directorului general ANRE, Tudor Copaci, se observă o tendință de descreștere a prețului petrolului în lume, iar acest lucru va duce și la reducerea prețului pentru carburanți în Republica Moldova. Declarația a fost făcută după audierile de la Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe la subiectul prețului la benzină și motorină.

„Se observă o scădere a prețului la produsele petroliere. [...] Toate aceste descreșteri vor duce la diminuarea prețurilor. Ca bază luăm cotațiile internaționale Platz, care se reflectă în funcție de cursul valutar stabilit de BNM. Dacă este o tendință internațională de ieftinire, atunci se vor ieftini și la noi”, a declarat Tudor Copaci.

Șeful de la ANRE i-a îndemnat pe șoferi să-și alimenteze mașinile în weekend.

„Dacă vă alimentați sâmbăta și duminică, aveți parte de prețuri mai joase. Eu personal mă alimentez în weekend”, a spus el.

Amintim că ieri, ANRE a stabilit noi prețuri plafon de comercializare a benzinei și motorinei. Începând de astăzi, un litru de benzină Premium-95 costă cu 5 bani mai puțini, iar un litru de motorină s-a ieftinit cu 9 bani.

Sursa: agora.md