Cum reactioneaza Octavian Armasu si Iurie Leanca cand sunt intrebati despre suspendarea asistentei financiare europene

“Astazi este o zi atat de importanta, haideti pe problemele noastre pe urma sa vorbim” – asta spune viceprim-ministru pentru Intergrare Europena, Iurie Leanca, fiind intrebat despre rezolutia adoptata ieri de catre Parlamentul European privind suspendarea asistentei financiare.

Reporter PROTV: “Care vor fi consecintele in urma rezolutiei de ieri?

Octavian ARMASU, MINISTUL FINANTELOR: “Oleaca de rusine aveti? Uitati-va ce zi e azi.”

Reporter PROTV: Dar de ce ma bruscati?”

Reporter PROTV: “Care vor fi consecintele in urma rezolutiei de ieri?”

Iurie LEANCA, VICEPRIM-MINISTU PENTRU INTEGRARE EUROPEANA: “Astazi e o zi atat de importanta, haideti pe problemele noastre pe urma sa vorbim.”

Ieri, Parlamentul European a adoptat o rezolutie prin care solicita sa opreasca asistenta de 100 de milioane de euro pentru Moldova. Totodata a cerut Comisiei Europene sa suspende si sprijinul bugetar de 20 de milioane de euro. Eurodeputatii sustin ca finantarea ar putea fi deblocata daca scrutinul din toamna va fi corect. Inainte de a vota, oficialii au criticat dur guvernarea de la Chisinau si decizia de a anula alegerile din capitala.

Intr-un comunicat al PD-ului scrie ca rezolutia de ieri este una politica si ca aceasta, potrivit democratilor, nu va avea efecte de ordin economic si financiar asupra guvernului si nici asupra cetatenilor. 

Tot in cadrul sedintei de ieri, sefa diplomatiei UE, Federica Mogherini a declarat ca este dezamagita de deciziile luate de institutiile de la noi privind alegerile locale.

Dupa dezbateri, deputatii europeni au adoptat rezolutia cu 343 de voturi pentru, 35 impotriva si 160 de abtineri. In total au fost inaintate 6 rezolutii, votata fiind cea a Partidului Popular European.

Alegerile din 3 iunie din Chisinau, castigate de Andrei Nastase au fost declarate nule de catre instanta de judecata, din cauza unui live facut de Nastase pe facebook, in care acesta indemna oamenii sa iasa la vot. Pe 29 iunie Comisia Electorala a luat act de decizia instantei de judecata, care a declarat nule alegerile din 3 iunie din Chisinau, anuntand ca alegeri generale vor fi organizate 2019.

Sursa: protv.md