(VIDEO) Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu: „Nu mai pot sta în casă de parcă aș fi în concediu. Este un abuz asupra libertății meleFostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu, după ce astăzi Judecătoria Buiucani i-a prelungit mandatul. Chirtoacă afirmă că acesta este un abuz de a-i limita libertate, fiind ținut forțat în casă, după ce 10 ani a activat intens.

Fostul edil al Capitalei afirmă că această decizie este ilegală, deoarece nu au fost aduse probe noi în dosar, așa cum prevede legislația.

„Este unul și același text, cuvânt în cuvânt, virgulă cu virgulă. Asta înseamnă că procurorul a modificat doar data. Ori hotărârea Curții Constituționale spune că o măsură preventivă poate fi prelungită doar dacă sunt probe noi, motive noi și circumstanțe noi. Din acest motiv, ar trebui respins demersul procurorilor și de terminat arestul la domiciliu de parcă aș fi în concediu. O persoană nevinovată atunci când este limitată de libertatea sa, acesta este un abuz. În momentul în care ai lucrat 10 ani și după ți se aduce un dosar penal și arest la domiciliu, este o ilegalitate. Noi am făcut lucruri bune și multe. Numai cei care nu vor să audă și să vadă nu o fac”, a precizat Chirtoacă.

Întrebat de jurnaliști ce activitate are în timp ce stă la domiciliu, Chirtoacă a menționat că aceasta ține de viața sa personală. 

Totodată, Chirtoacă a spus că astăzi i-a fost respins demersul de a pleca peste hotare la Congresul puterilor locale, unde este invitat de 2 ori pe an.

„Vreau să participe la acest Congres, chiar dacă am fost suspendat ca primar, sunt vicepreședintele Congresului puterilor locale, reprezint Republica Moldova, este o obligațiune a mea de a participa. Nu am de gând să fug din țară. Dacă vroiam să părăsesc Republica Moldova, înotam Prutul de 100 de ori, dar din principiu, demnitatea mea nu-mi permite să fug din țară. Sper adevărul să triumfe”, a conchis Chirtoacă. 

Dorin Chirtoaca a fost reţinut acum 4 luni fiind acuzat de trafic de influenţa şi luare de mită în dosarul parcărilor cu plată. El se declară nevinovat. Între timp a fost suspendat din funcţie. Curtea Constituţională urmează să decidă dacă suspendarea a fost legală. 

Sursa: realitatea.md