ATENTIE soferi in Chisinau au aparut indicatoare rutiere fake. Reactia Primariei

Mai multe indicatoare rutiere cu semnificație încă necunoscută au apărut în diferite intersecții din Chișinău. Reporterii Deschide.MD au contactat autoritățile, pentru a afla care este semnificația acestora.

Astfel, în sectorul Telecentru a fost observat un indicator rutier care reprezintă un lup care urlă, amplasat sub un alt indicator care marchează o trecere de pietoni.

În sectorul Botanica au fost observate două astfel de indicatoare.

Deasupra unui indicator care limitează viteza de deplasare la 30Km/oră, se află un semn rutier care reprezintă un om care stă pe un vas de toaletă.

Tot în Botanica, la intersecția străzilor Minsk cu Nicolae Titulescu, pe un indicator rutier a apărut un elefant, așezat sub un indicator care acordă prioritate.

Reporterii Deschide.MD au sunat la Inspectoratul Național de Patrulare, pentru a înțelege care este semnificația acestor indicatoare rutiere, dar am fost îndreptați către Primărie, aceasta fiind responsabilă cu amplasarea de marcaje rutiere în capitală.

Contactat de reporterii noștri, Vadim Brânzaniuc, purtător de cuvânt al Primăriei, ne-a precizat că aceste indicatoare nu au fost montate de angajații municipalității, și că ele nu sunt altceva decât indicatoare rutiere false instalate deasupra sau sub indicatoarele care trebuie respectate.

„Primăria municipiului Chişinău apreciază drept iresponsabilă acţiunea celor care au instalat respectivele indicatoare rutiere, care pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere.

 În acelaşi timp, ne exprimăm regretul că trebuie să cheltuim surse financiare pentru demontarea unor indicatoare rutiere, în loc să instalăm indicatoare rutiere în locurile necesare”, se arată în comunicat.

Menționăm că Primăria municipiului Chişinău va sesiza organele competente pentru identificarea persoanelor care au instalat acele indicatoare şi tragerea lor la răspundere, conform legislaţiei în vigoare.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a solicitat în regim de urgenţă demontarea respectivelor indicatoare rutiere.

ATENTIE soferi in Chisinau au aparut indicatoare rutiere fake. Reactia Primariei
ATENTIE soferi in Chisinau au aparut indicatoare rutiere fake. Reactia Primariei

Sursa: deschide.md