Asistenta sociala demisa dupa ce i-a adresat o intrebare lui Pavel Filip, RECHEMATA la munca dupa ce cazul a fost mediatizat

Asistentă socială din Sireți, raionul Strășeni, Ana Pruteanu, care a fost demisă luni, 4 februarie din funcție după ce i-a adresat o întrebare incomodă premierului Pavel Filip, a fost rechemată la muncă. Femeia spune că ieri dimineață a primit un apel telefonic de la șefa Direcției Asistență Socială, Carolina Cobileanschi, care o invită să vină să lucreze în continuare.

Femeia, în vârstă de 65 de ani, spune că nu știe deocamdată, dacă va reveni sau nu la locul de muncă unde a activat în calitate de asistentă socială timp de 12 ani.

Amintim că Ana Pruteanu a fost demisă din funcție la o zi după ce s-a apropiat de premierul Pavel Filip și l-a întrebat de ce se laudă cu pretinsele majorări de pensii și salarii, când realitatea este alta.

A doua zi, dis de dimineață, femeia a fost chemată să se prezinte de urgență la Consiliul Raional. Aceasta a fost anunțată că este concediată, motivul invocat fiind pensionarea.

Mi-a spus cuvinte de laudă în adresa mea și mi-a spus că vreau să vă aduc la cunoștință că este ordin de concediere a dumnevoastră de astăzi”, Ana Pruteanu, fostă asistentă socială Primăria din Sireți.

Nu prea am primit răspuns la întrebările care le-am dat, dar cred că nu i-au fost comode. Pentru eliberare din lucru, eu cred că nu corect m-au eliberat. Clar că e o răsplată”, Ana Pruteanu, fostă asistentă socială Primăria din Sireți.

A încercat să afle răspuns de la șefa direcției Asistență Socială din Strășeni, însă și acesta a fost ambiguu.

Eu sunt la pensie de 9 ani și eu i-am dat întrebarea de ce nu m-ați eliberat de 9 ani în urmă. Dumneaei așa a strâns din umeri și am zis că pe toți lucrătorii de asistența socială care sunt la pensie i-ați eliberat sau numai pe mine. Dumneaei tot așa a făcut din umeri și a zis înțelegeți doamna Ana”, Ana Pruteanu, fostă asistentă socială Primăria din Sireți.

Am vrut și noi să obținem un comentariu din partea conducerii direcției asistență socială din Strășeni. O angajată ne-a comunicat că șefa se afla într-o ședință și nu știe când se va elibera.

– Nu este încă doamna?

– Dar când putea să revenim ca să vorbim cu dumneaei.

– Eu nu cunosc.

Femeia nu a vrut nici să ne ofere un număr pentru a o contacta personal pe șefa direcției. De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al PDM a declarat pentru TV8 că, cel mai probabil, este o coincidență că femeia a fost demisă după întâlnirea cu Pavel Filip.

N-aș fi vrut să intru în detalii fiindcă nu văd o legătură cauzală între ceea ce a fost ieri și ceea ce a fost astăzi. Eu nu cred că domnul prim-ministru este antrenat nemijlocit în ceea ce ține de antrenarea în serviciu sau concedierea”, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PD

Ana Pruteanu a mai declarat că va lupta până-n pânzele albe și că are de gând să atace direcția în judecată.

 Sursa: jurnal.mdtv8.md