Administratorul Panilino vine cu explicatii in urma perchezitiilor Cineva a avut intentia sa ne distruga

Administartorul „Panilino”, Sergiu Guzun, susține că imaginile video apărute în comunicatul ANSA prezintă greșit informația, iar reprezentanții mass-media au denaturat-o și mai mult. Potrivit lui motivul acestor acțiuni ar fi concurența, prin care s-a încercat să denigreze numele companiei.

Potrivit lui, actul de percheziție de pe data de 30 martie a avut drept scop depistarea băuturilor alcoolice. Acestea nu au erau, dar au fost sesizate și filmate alte încălcări.

„Ce ține de produsele care au fost expirate în 2011 se vede ca filmarile au fost efectuate în oficiul tehnologului, dar nu în producere”, a declarat administratorul companiei.

Potrivit reprezentanților „Panilino” marfa este verificată de cel puțin trei ori până a ajunge în procesare.

„Prima este în momentul recepționpării, a doua este în momentul în care este dezambalată și trimisă în secțiile de producere, iar în secția de producere fiecare șef de schimb are obligațiile să verifice din nou materia primă”, a menționat responsabilul de sistema de calitate a producției.

Potrivit lui Sergiu Guzun, au fost efectuate percheziții în tot edificiul, care este construit recent.

Atunci când a avut loc percheziția, unul dintre reprezentanții poliției s-a reținut la etajul doi, a intrat în bucătărie după care ne-a propus să verificăm încăperile auxiliare. Acesta ne-a arătat doi gândaci care mergeau pe perete, iar acest lucru mi s-a părut dubios, deoarece clădirea are 600 de metri și nu am găsit nimic”, a precizat Guzun 

 Acesta a ținut să puncteze faptul că în 15 ani de activitate nu au fost depisate situații de intoxicare cu produsele „Panilino”,  mai ales că compania mai și exportă  în europa.

Potrivit lui,  ANSA și organele de drept  au pus sechestru pe circa 700 de produse.

„În sptămâna sfuiântă, când trebuie să facem vânzări, cineva a avut intenția să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac. Lucrul ăsta a fost dorit de cineva. Nu știu concret de cine. Eu știu ce produc și cum produc”, a concluzionat administratorul „Panilino”.

Redacția Unimedia amintește că în urma unor percheziții efectuate la compania „Panilino”, forțele de ordine și reprezentanții ANSA au depistat nouă cutii cu aditivi alimentari folosite ca coloranţi la producerea cremelor alimentare, expirate în anul 2011 și 2017.

De asemenea, au fost fost găsite 717 de torte de până la 4 kg, cu data producerii modificată, destinate pentru comercializarea în piețile și centrele comerciale din Chișinău dar și 1236 borcane cu vișine fără acte de proveniență,cu termenul de valabilitate expirat, folosit în procesul de producere a produselor de patiserie, 700 kg de prune uscate cu termenul de valabilitate expirat în anul 2017. 

Sursa: unimedia.info