Accidentul prezidential. Renato Usatii Nici Dodon nu s-a gandit vreodata ca ambulanta mea il va salva

Ambulanța care a intervenit la fața locului unde s-a produs accidentul cortegiului prezidențial aparține lui Renato Usatîi. Cel puțin, despre acest lucru a ținut să menționeze

 ex-primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru într-un live pe Facebook.

„Exact după cazul celor șapte cetățeni turci, expulzați din Republica Moldova, s-a întâmplat și accidentul.

Și aici sunt multe semne de întrebare. Dar nici Dodon nu s-a gândit vreodată că ambulanța mea îl va salva. Eu am dăruit-o spitalului din Fălești. Habar nu am cum a ajuns de la 100 km anume această ambulanță acolo.

Dar de fapt, nu se cunoaște sigur dacă era el acolo sau nu. Cu timpul vom afla”, a spus Usatîi.

De menționat că, în urma accidentului, la Spitalul de Urgență din Chișinău au fost aduse trei persoane. Președintele, mama acestuia și fiul șefului statului. Acum câteva zile, au fost externați Igor Dodon și fiul acestuia. Galina Dodon rămâne spitalizată pentru încă câteva zile.

Conducătorul auto al camionului care a ieșit la depășire, în vârstă de 40 de ani, se află în Spitalul Raional Strășeni. Potrivit directorului instituției medicale, Iurie Topor, acesta a suferit o comoție cerebrală. La moment, starea acestuia este satisfăcătoare, iar peste câteva zile urmează să fie externat.

La Spitalul Raional Strășeni au fost aduși și șoferii mașinilor SPPS, însă au fost redirecționați către o instituție medicală din Chișinău. Ofițerul de presă al SPPS, Maia Angheni, a declarat pentru reporterul UNIMEDIA că șoferii Serviciului Pază și Protecție de stat sunt internați pentru examinare complexă și evaluarea stării de sănătate. Sursa citată a refuzat să precizeze în care instituție medicală sunt internați, precizând că este o informație confidențială

În același timp, Inspectoratul General al Poliției a precizat pentru UNIMEDIA că în urma accidentului prezidențial a fost inițiat un proces penal pentru  stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale

UNIMEDIA amintește că două mașini din coloana oficială a Președintelui Republicii Moldova au fost implicate ieri  într-un accident de circulație pe traseul Chișinău-Ungheni.

Accidentul s-a produs, după ce un camion de model „Mercedes”, condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială. Automobilul de model „Mercedes”, ce aparține Serviciului Protecție și Pază de Stat  a derapat de pe traseu și s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport „VW Touareg” care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament.

De asemenea, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit aseară cu un mesaj de susținere către Igor Dodon. Dânsul susține că a discutat cu șeful statului ca să se asigure că este bine după accidentul în care a fost implicat.

Sursa: unimedia.info