Victor Ponta și Guenther Oettinger, în vizită în R. Moldova. Vin să inaugureze gazoductul Iași-Ungheni

Premierul României, Victor Ponta, și Comisarul European pentru Energie, Guenther Oettinger, vor întreprinde o vizită în R. Moldova la invitația prim-ministrului R. Moldova, Iurie Leancă. Cei doi oficiali urmează să participe la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iaşi-Ungheni, care va avea loc pe data de 27 august.

Prim-ministrul României, Victor Ponta, va sosi în R. Moldova mâine, 26 august, la ora 21.00.

Pe data de 27 august, de Ziua Independenţei R. Moldova, prim-miniştrii Victor Ponta şi Iurie Leancă vor participa la o serie de evenimente care vor avea loc în capitală și în unele raioanele ale R. Moldova. Astfel, începând cu ora 8.25, cei doi premieri vor vizita Muzeului Naţional de Artă al Moldovei. Ulterior, la ora 9.00, vor depune flori la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. La ora 9.20, vor participa la ceremonia de donare de cărţi Bibliotecii Municipale „B.P.Haşdeu”, iar la 9.45 – la ceremonia de donare a 15 automobile din partea Guvernului României (Piaţa Marii Adunări Naţionale).

La ora 11.20 vor vizita grădiniţa din satul Marinici, raionul Nisporeni, după care, însoțiți de Comisarul European pentru Energie, Guenther Oettinger, Victor Ponta și Iurie Leancă vor participa la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iaşi-Ungheni (s. Zagarancea, Ungheni).

La ora 14.00, prim-miniştrii Victor Ponta şi Iurie Leancă vor participa la ceremonia de donare a cinci autospeciale serviciului SMURD Moldova. Evenimentul va avea loc la Consiliul raional Ungheni.

Sursa : ziarulnational.md