VESTE BUNA Transportatorii moldoveni vor putea tranzita Romania fara autorizatii speciale

Transportatorii moldoveni vor putea tranzita România fără a avea nevoie de autorizaţii speciale. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comisie mixte moldo-române, care se desfăşoară în perioada 26-27 iunie, la Bucureşti. Delegaţia Republicii Moldova este condusă de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii (MEI), Serghei Bucataru, iar delegaţia României – de directorul Direcţiei Transport Rutier din cadrul Ministerului Transporturilor, Corneliu-Ioan Dimitriu, se menţionează într-un comunicat al MEI, scrie trm.md.

Potrivit secretarului de stat, Comisia mixtă analizează modul în care se desfășoară transportul rutier internațional și dificultățile care au apărut în cooperarea dintre părți. De asemenea,  membrii Comisiei au ca scop identificarea soluțiilor pentru rezolvarea acestor dificultăți, în interesul operatorilor de transport din România și Republica Moldova.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse mai multe subiecte cu privire la  transportul rutier de marfă şi transportul de persoane, printre care problema taxelor pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova, care a fost introdusă pe teritoriul Republicii Moldova din februarie 2018, reglementarea serviciilor de transport rutier de marfă dintre Romania şi Republica Moldova, timpul îndelungat al staționării camioanelor la punctele de trecere a frontierei de stat, precum și autorizarea serviciilor regulate de transport persoane.

Sursa: evenimentul.md