Venera Gasparean spune că este ținta şantajelor din partea procurorilorPreședinta diasporei armene în Moldova, Venera Gasparean, susține сă ea și familia sa sunt ținta fărădelegilor şi a șantajelor din partea procurorilor. Ea afirmă că în ultimele zile are loc o campanie de manipulare în presă, cu scopul de a crea o relaţie inexistentă a familiei sale cu politicianul Renato Usatîi, pe care, spune ea, nu-l cunoaște și nu l-a văzut niciodată personal.

Declarațiile vin în contextul în care, reprezentanții instituțiilor de drept au anunţat că au reținut zilele trecute un suspect, care ar fi recunoscut că politicianul Renato Usatîi ar fi trimis zece mii de euro pentru Vitalie Proca, fostul soț al fiicei ei. Bănuitul ar mai fi recunoscut și faptul transmiterii anterioare a sumei de 1600 de dolari Venerei Gasparean.

Într-o conferință de presă la IPN, Venera Gasparean afirmă că a primit 1600 de dolari transmiși de Vitalie Proca, pentru întreținerea copiilor. Ea spune că nu cunoaște care este proveniența banilor. „Tot ce se face în țara asta împotriva familiei noastre e o fărădelege. Da, Proca este tatăl nepoților mei, și ca om noi îl respectăm pentru că este tatăl nepoților mei, indiferent ce se vorbește despre el. Viețile noastre însă nu au nicio legătură, el e cu viața lui, noi cu viața noastă”, a spus Venera Gasparean.

În același timp, ea spune că nu are nicio legătură cu acei zece mii de euro și cazul care îi este asociat. Ea a prezentat o înregistrare video prin care verișorul lui Vitalie Proca confirmă că anume el a transmis banii pentru Vitalie Proca, fiind banii săi personali. În opinia sa, în spatele acțiunilor de denigrare stau aceleași persoane care l-au arestat pe fiul ei, David Davitean.

„Suma de zece mii de euro este permisă pentru transfer fără a o declara. De ce i-au reținut pe acești oameni? În afară de aceasta, familia Gasparean nu are nicio legătură cu această sumă, absolut deloc, de ce o arată la TV, legând-o cu acest caz?”, a spus avocatul familiei, Alexandru Botnariuc. El a cerut organelor procuraturii să oprească dezinformarea oamenilor și calomnierea familiei Gasparean.

Avocatul mai spune că a înaintat o cerere la procuratură cu privire la interceptările ilegale. „În baza a ce, ne întrebăm, a fost ascultată Venera Gasparean? Acest lucru poate avea loc doar în cadrul procedurii penale, respectiv, doar dacă există un dosar penal, omul este ascultat. Oamenii care ascultă, semnează o declarație de nepublicarea acestor date care sunt confidențiale până la încheierea urmăririi penale. Procuratura să investigheze cine a prezentat informații din dosarul penal jurnaliștilor”, a spus Alexandru Botnariuc.

Sursa: ipn.md