Veaceslav Platon sfătuiește Banca Transilvania să nu cumpere acțiunile Victoriabank de la compania cipriotă Insidown

Businessman-ul Veaceslav Platon atenționează Banca Transilvania să nu cumpere acțiuni în Victoriabank de la Insidown LTD, companie cipriotă care, după spusele lui Platon, ar fi cumpărat acțiunile băncii din bani furați de la Banca de Economii.

Despre aceasta Platon a comunicat într-o scrisoare transmisă de avocații săi către Banca Transilvania, relatează NewsMaker.

“În cazul că se va schimba guvernarea în Moldova, acțiunile Victoriabank, despre care este vorba, vor fi confiscate de stat, iar toți membrii afacerii vor fi urmăriți penal de furt, spălare de bani, dobândiți pe căi ilegale”, scrie Veaceslav Platon, transmite newsmaker.md. 

“Eu reprezentam investitorii, care în 2014 au vândut acest pachet de acțiuni companiei Insidown LTD, neștiind că banii cu care s-a plătit aveau o proveniență ilegală”, mai scrie Platon, care spune că beneficiarii adevărați ai companiei cipriote Insidown sunt Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, care “se ascund” după proprietarul nominal, Serghei Lobanov.

Banca Transilvania și-a anunțat intenția de a cumpăra până la 100% din acțiunile B.C. „Victoriabank”. Ca urmare a achiziției inițiale anunțate a unui pachet de 39% în capitalul social al băncii din Moldova, Banca Transilvania și BERD ar urma să devină acționarii majoritari. Banca Națională a Moldovei urmează să se expună asupra anunțului despre achiziție.

UNIMEDIA amintește că Veaceslav Platon a fost condamnat, în prima instanță, la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

Recent, păzit de zeci poliţişti cu automate, omul de afaceri Veaceslav Platon a fost escortat la Judecătoria centru de la Penitenciarul 13.

Sursa: unimedia.info