Veaceslav Platon: „Este nevoie de 72 de ore pentru a găsi vinovații și trei luni pentru a întoarce miliardul”

Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare în dosarul furtului miliardului, a transmis o nouă scrisoare din închisoare. “Este nevoie de 72 de ore pentru a găsi vinovații și trei luni pentru a întoarce miliardul”, scrie Veaceslav Platon.

“Da, exact de atât va avea nevoie echipa competentă de investigații pentru a descoperi infracțiunea și a întoarce ceea ce s-a furat. Investigația furtului miliardului, transformată în cloundă de către Plahotniuc și aliații săi, demult a întrecut toate granițele decenței, chiar și după standardele lor hoțești… Nici o deplasare a investigatorilor în afara țării, nici o cerere internațională la Procuraturile generale ale Letoniei, Estoniei, Ciprului, Rusiei. Nimic”, scrie Platon.

UNIMEDIA amintește că omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare de magistrații de la Judecătoria Buiucani.

Platon a fost învinuit în două dosare penale, spălare de bani şi delapidări de fonduri în proporţii deosebit de mari. Asta, după ce, în urma perchezițiilor efectuate la Victoriabank, Moldinconbank, Moldova Agroindbank și compania de asigurări ASITO, procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente ce ar demonstra conectarea lui Platon la furtul miliardului din sistemul bancar. 

Veaceslav Platon: „Este nevoie de 72 de ore pentru a găsi vinovații și trei luni pentru a întoarce miliardul”

Sursa: unimedia.info