veaceslav-platon-despre-miliard-nimeni-nu-l-cauta--poate-fi-gasit-foarte-usor--intr-o-saptamana-douaÎn interviul acordat pentru Ziarul de Gardă, omul de afaceri Veaceslav Platon, a vorbit și despre subiectul pe larg mediatizat de clasa politică de la Chișinău: dispariția miliardului.

„Nu pot să-l găsească pen­tru că nimeni nu-l caută. În lumea noas­tră, a teh­no­lo­gi­i­lor, totul poate fi găsit foarte ușor, foarte repede. Cred că, în cazul unei cer­ce­tări bune, maxi­mum, o săptămână-două, și gata. Iar la între­ba­rea cine a furat, vedeți ce scrie Kroll. Acolo, în prin­ci­piu, e spus totul. Asta, în pri­mul rând. În al doi­lea, acolo scrie cine e vino­vat, dar com­pli­cii… Dacă o per­soană com­pe­tentă cali­fi­cată ar sub­li­nia cu cre­io­nul cine pen­tru ce a pur­tat răs­pun­dere, ce organe tre­bu­iau să con­tro­leze, unde s-au for­mat lacune… Acolo totul se explică. O per­soană com­pe­tentă ana­li­tică, într-o oră jumă­tate, v-ar pre­zenta cine a par­ti­ci­pat, fără impli­ca­rea cui nu erau posi­bile acele tranzac­ții, pe cine și când tre­buie de tras de coadă. Din păcate, la noi în Mol­dova, nimeni nu poate face nici măcar o ana­liză nor­mală a pro­ce­du­ri­lor ele­men­tare”, a declarat Platon.
UNIMEDIA amintește că raportul Kroll a fost publicat în luna mai 2015. Numele omului de afaceri și actualul primar de Orhei, Ilan Șor, și a grupului său de firme este menționat, în acest raport, ca principal beneficiar al tranzacțiilor dubioase efectuate la cele 3 bănci care, potrivit raportului, ar fi controlate de Shor: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Sursa : unimedia.info