Valerian Manzat i-ar fi transmis mesaje amenintatoare clientei sale. Cum motiveaza avocatul suma de 20 de mii de euro ceruta, dar si ce spune despre bolizii de lux: "Nu imi apartin"Astazi, Valerian Manzat a fost adus in fata instantei, iar in aceste clipe, magistratii de la Judecatoria Buiucani sunt in deliberari. La iesirea din sala avocatul a spus ca automobilele ridicate de CNA, juridic nu ii apartin, insa procurorii spun ca el a folosit aceste masini, asa ca pot fi ridicate.

Valerian Manzat a motivat suma de 20 de mii de euro, spunand ca in acesti bani intra serviciile, transportul si cazarea in Rusia. 

“Automobilele nu sunt ale mele, juridic nu sunt proprietatul lor. Motivul pentru care mi-a cerut banii este ca nu m-am incadrat in timpul in care vroia dumneaiei”, spune Manzat. 

Procurorul Anticoruptie, Mariana Botezatu, afirma ca clienta dansului a primit mesaje amenintatoare de la avocat.

“Dansul afirma ca a incheiat un contract, insa el nu exista, dansul nu a eliberat vre-un bon de plata, a luat 20 de mii euro cu obligatia ca organizeaza urgentarea venirii sotului femeii sa vina din Rusia in RM.”

Valerian Manzat spune insa, ca bon de casa i-a fost dat clientei. 

Potrivit procurorului, acesta a oferit benevol suma de 49.590 de lei, iar restul banilor vor fi recuperati din bunurile confiscate. Manzat este cercetat pentru o infractiune deosebit de grava si risca pana la 15 ani de inchisoare. 

Procurorii cer 30 de zile de arest pe numele acestuia. 

Valerian Manzat a fost retinut joi de catre procurorii anticoruptie fiind vizat intr-un dosar de escrocherie. Procurorii au calificat astfel actiunile lui Manzat deoarece dupa ce acesta ar fi estorcat 20 de mii de euro de la o clienta, promitandu-i ca va urgenta procedura de transfer a sotului acesteia dintr-un penitenciar din Rusia intr-unul de la noi din tara, avocatul nu s-ar fi tinut de cuvant si ar fi incercat sa se ascunda de femeie pentru a nu-i da banii inapoi. 

In urma perchezitiilor, avocatul Valerian Manzat a ramas si fara cele trei automobile, dintre care 2 de lux. Procurorii anticoruptie i-au ridicat Mercedesul, Porsche-ul, dar si Skoda avocatului si le-au dus la Centrul National Anticoruptie.

In 2015 avocatul a fost condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare de catre judecatoria Rascani pentru ca ar fi inscenat acum 7 ani un accident rutier. Desi decizia este executorie, aceasta ar urma sa intre in vigoare dupa pronuntarea Curtii de Apel.

Sursa: protv.md